Skibril Advies

De verschillende soorten brilglazen

Soorten glazen

Ski goggles zijn verkrijgbaar met verschillende soorten lenzen. Er zijn bijvoorbeeld skibrillen met donkere glazen, lichte glazen, glazen geschikt voor bewolking en glazen geschikt voor felle zon. Wij zetten hier de soorten glazen voor u op een rijtje, zodat u precies kunt lezen wat de verschillen en de precieze kenmerken zijn.

Zwart & Grijs

Zwarte en grijze lenzen filteren het felle zonlicht het beste. Deze kleur lenzen zijn dan ook erg populair onder de wintersporters omdat deze lenzen de overlast van schitteringen verminderen. Hoewel kleuren goed worden weergeven door zwarte en grijze lenzen is het wel lastiger om diepte in te schatten wanneer er minder licht is.

Goud / Oranje

Een gouden / oranje lens komt het beste tot zijn recht bij zware bewolking of ander donker weer. Gouden en oranje lenzen geven het beste de verschillen weer in het landschap of op de piste en dankzij dit heldere contrast is het eenvoudiger voor uw kind om hoogtes in te schatten.

Rood / Oranje

De meeste skibrillen beschikken over diverse verwisselbare lenzen. Voor kinderen die echter maar één kleur lens willen, zijn rode of oranje lenzen het meest geschikt. Deze typen lenzen kunnen gebruikt worden voor licht bewolkte tot zonnige dagen. Universeel gezien is dit de beste keuze.

Blauw

Blauwe lenzen zorgen ervoor dat kleurcontrast goed wordt behouden en skibrillen met deze kleur glazen komend dan ook goed van pas bij een lichte tot felle zon. Blauwe lenzen hebben vaak een gemiddelde lichtdoorgave.

Groen

Groene lenzen laten heel weinig licht door en dit maakt de brillen het meest geschikt om te gebruiken tijdens dagen met felle zon. Groene lenzen beschermen de ogen van uw kindje tevens tegen schitteringen of felle weerkaatsingen van de zon op de sneeuw.

Roze

Roze lenzen zorgen voor een scherper zicht en worden met name gebruikt in situaties met lichte bewolking tot zon. De lenzen laten relatief weinig licht door, waardoor deze het meest geschikt zijn voor zonnig weer.


Cilindrische of sferische lens?

Cilindrische lens

Een cilindrische lens heeft doorgaans een plattere vorm en is over het algemeen goedkoper in aanschaf dan een sferische lens. Cilindrische lenzen hebben een minder breed gezichtsveld en het licht bij deze lenzen wordt verbroken.

Aanbevolen voor:
+Beginners
+Niet frequente wintersporters
+Prijsklasse: €

Sferische lens

Sferische lenzen hebben een bolle vorm. Dit zorgt ervoor dat dit soort lenzen een breder gezichtsveld hebben. Ook zorgen deze lenzen voor minder schitteringen in uw ogen. Het zich wordt bij deze lens minder vertekend en scherper.

Aanbevolen voor:
+Frequente wintersporters
+Mensen met minder goede ogen
+Prijsklasse: €€ - €€€


Extra keuzes:

Anti-fog coating

De meeste brillen zijn uitgerust met een anti-fog coating. Een anti-fog coating voorkomt en vermindert een condensvorming op de bril van uw kind. De skibril raakt dus minder snel beslagen en dit zorgt uiteindelijk voor een scherper en helderder zicht op de piste.

Spiegelende coating

Een spiegelende coating komt goed van pas bij dagen waarop de zon fel schijnt. Deze coating zorgt er namelijk voor dat uw kind minder last heeft van schitteringen. Hierdoor worden én de ogen niet verblind én wordt de kans op vallen door een slecht zicht verminderd.

Verwisselbare lens

Verwisselbare lenzen komen goed van pas bij veranderde weersomstandigheden. Uw kind kan bijvoorbeeld zelf de lens veranderen wanneer de zon doorkomt. Deze kan terug worden gewisseld bij bewolking.


Prijsklassen

Budget €0 - €20

Voor mensen die slechts één keer op wintersport gaan of die verwachten dat de skibril slechts sporadisch zal worden gebruikt hebben wij een aantal budget keuzes op een rijtje gezet. Deze brillen beschikken doorgaans slechts over een enkele lens.

Voordelige keus €20 - €50

Voor mensen die meer dan één keer op wintersport gaan en die op zoek zijn naar een goede skibril die geschikt is om te gebruiken bij verschillende weersomstandigheden, hebben wij een aantal voordelige keuzes op een rijtje gezet.

Exclusief €50+

Voor de echte wintersportliefhebbers hebben wij een aantal brillen op een rijtje gezet die net wat exclusiever zijn dan de doorsnee kinderskibril. Deze brillen beschikken vaak over handige opties en eigenschappen.


Onze merken:

Smith

Het in 1965 door Dr. Bob Smith opgerichte merk is begonnen met de productie van brillen. Smith was tandarts van beroep en gebruikte zijn apparatuur bij het maken van de brillen. Met medewerking van topsporters creëert Smith tegenwoordig innovatieve skibrillen van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Alpina

Alpina vervaardigt skibrillen van hoogwaardige kwaliteit met een modern design. Het bedrijf heeft zich in de loop van de jaren op de kaart weten te zetten als een belangrijke speler op het gebied van wintersportbenodigdheden.


Populaire skibrillen